vaakuna

Karvian kunta
Kylä-Karviantie 17 39930 Karvia
puh. (02) 5727 90
karvia(at)karvia.fi, www.karvia.fi
Virasto avoinna arkisin klo 08:00 - 15:45

Willi Karvia


Esiopetus

Karvian kunta järjestää maksutonta esiopetusta 6-vuotiaille, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville 5-vuotiaille sekä koulunsa myöhemmin aloittaville. Esiopetusta annetaan erillisessä esiopetusryhmässä yhtenäiskoululla. Esiopetuksessa noudatetaan koulun toiminta-aikoja ja esiopetusta annetaan neljänä päivänä viikossa yhteensä 19 tuntia.

Esiopetus on suunnitelmallista opetusta ja kasvatusta, joka pohjautuu valtakunnallisiin perusteisiin. Päätavoitteena on lapsen kokonaisvaltainen kasvun ja kehityksen tukeminen ja oppimisedellytysten parantaminen ennen kouluikää. Avoin ja luonteva yhteistyö kotien kanssa on esiopetuksen onnistumisen edellytys.

Leikki, toiminnalliset työtavat, elämyksellisyys ja kokemuksellisuus monipuolisessa oppimisympäristössä ovat esiopetuksen menetelmiä.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan helmikuussa. Ilmoittautumislomakkeita saa koulutoimistosta, jonne ne myös palautetaan. Kunta järjestää esiopetuksessa olevien lasten kuljetuksen, jos matka esiopetuspaikkaan on yli 3 km. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa, maksu määräytyy vahvistettujen perusteiden mukaisesti. Päivähoitohakemuksia saa päivähoitotoimistosta, jonne ne myös palautetaan.

> Esiopetuksen opetussuunnitelma
> Ilmoittautuminen esiopetukseen

Yhteystiedot
Yhtenäiskoulu/esiopetus
 
Jaana Korpi puh. 040 120 3910
esikoulunopettaja etunimi.sukunimi@karvia.fi