suopursut

vaakuna

Karvian kunta
Kylä-Karviantie 17 39930 Karvia
puh. (02) 5727 90
karvia(at)karvia.fi, www.karvia.fi
Virasto avoinna arkisin klo 08:00 - 15:45

Willi Karvia


Kuinka asiasi hoito etenee

Talous- ja velkaneuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman pian silloin, kun laskujaan ja velkojaan ei pysty niiden erääntyessä hoitamaan. Tilanteen pitkittyminen aiheuttaa suuria korko- ja perintäkuluja.

Kun asiakas ottaa yhteyttä velkaneuvontaan puhelimitse tai sähköpostilla, kysymme joitakin esitietoja, ja lähetämme aloituspaketin, jossa annamme ohjeita tarvittavien liitteiden ja selvitysten hankintaan. Paketissa on lisäksi velkajärjestelyhakemuspohja esitietojen keräämistä varten sekä valtakirja, jonka avulla voimme tarvittaessa olla yhteydessä velkojiisi. Paketin voit tulostaa myös internet-sivuilta, ja toimittaa siinä pyydetyt liitteet sekä velkajärjestelyhakemuspohjan alla olevaan osoitteeseen. Apua saa tarvittaessa talous- ja velkaneuvojalta, puh. 044-7727 519.

Kun asiakas palauttaa joko puhelimitse pyytämänsä ja velkaneuvonnasta lähetetyn tai itse tulostamansa aloituspaketin liitteineen, tehdään velkaneuvonnassa asiakkaan maksuvaralaskelma sekä velkayhteenveto.

Kun asiakkaan kokonaistilanne on saatu kartoitettua, velkaneuvoja ottaa yhteyttä sopiakseen tapaamisesta. Tapaamisessa etsitään yhdessä asiakkaan kanssa sopiva keino tilanteen korjaamiseksi. Joskus voi riittää se, että käydään yhdessä asiakkaan kanssa menoja ja tuloja läpi, mietitään missä voit säästää ja mitä lisätuloja hankkia. Mikäli velkoja on tarpeen järjestellä, on käytössä seuraavat keinot:

  • Vapaaehtoisesta maksuohjelmasta sopiminen velkojien kanssa
  • Takuu-Säätiön takauksen hakeminen sekä virallinen velkajärjestely
Valitettavasti joskus käy myös niin, ettei meillä ole mitään keinoa asiakkaan velkojen järjestelyyn. Näin käy esimerkiksi silloin, kun asiakkaan elämäntilanne on vakiintumaton ja velkaa suhteessa tuloihin on paljon. Tällöin ainoaksi vaihtoehdoksi jää odottaminen ja velkojen järjestely tilanteen vakiinnuttua/ tulojen noustua. Avustamme myös velkajärjestelyn maksuohjelman muutosasioissa sekä lisätilityslaskelmien teossa.