Karvia - willien asuinsija

Karvia sijaitsee Satakunnan Lapissa, Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan risteyksessä, keskellä ei mitään. Ympärillä kiehtova karu luonto, runsaasti soita, nevaa, rämettä ja metsää. Useita järviä, jokia ja pohjattomia lampia.

Kunnan pienuudesta huolimatta, voidaan sanoa, että meiltä saa kaiken...

Willejä asukkaita on noin 3000. Kulttuuri, erityisesti teatteri ja musiikki, on karvialaisten sydäntä lähellä. Karviassa ei ole savuakaan, josta ei osallistuta paikalliseen kulttuuritoimintaan. Kunta päättäjineen suhtautuu myötämielisesti kulttuurihankkeisiin.

Karvialaiset ovat suoraluonteisia, suorapuheisia, avoimia, aitoja ja maalaisuudestaan ylpeitä ihmisiä.

Päällimmäisenä muistona Karviassa käynnistä jää vahva tunne-elämys. Olo on kuin olisi käynyt ulkomailla. Tulkaa jälleen sankoin joukoin toteamaan, että "tämä tarina on tosi".

>> www.karvia.fi

 

Vuonna 2001 lähtölaukauksensa saaneesta Willi Kansa -katselmuksesta välitettiin tietoa maailmalle 12 eri tiedotusvälineen kautta:
- Ylä-Satakunta
- Kankaanpään Seutu
- Satakunnan Kansa
- Aamulehti
- Ilkka
- Uusi Aika
- Lalli
- SEURA (46/2001, "Willi Karvia")
- Radio Satahäme
- Radio Paitapiiska
- Radio Yle Pori
- YLE TV2

 

"On ehkä otollisempiakin aikoja kulttuurihappeningille kuin musta, vesisohjoa syytävä marraskuu. Menimme kuitenkin Karviaan ja heittäydyimme mukaan Willin kansan viikon ja yön tulisiin tapahtumiin - emmekä pettyneet."

"Kun kaikki muu pysähtyy ja käpertyy sisäänpäin, he lähtevät liikkeelle. Ja silloin Karviassa aina tapahtuu. -- Karviasta, sen soista, kaduista ja kapakoista tuli suuri areena Willin kansan tapahtumaviikolle, viikolle, jolloin ei olla köyhiä eikä kipeitä eikä varsinkaan päästetä surua puseroon.
-- Teatterikatselmus valloitti Karvian loputtomat suot, hieman vähälukuisemmat kapakat ja Suomen pisimpiin kuuluvan kylänraitin."
- Seura

" -- Willin kansan teatterikatselmus, joka on toteutettu tarmokkaalla talkoohengellä, luovuudella, perisuomalaisella sisukkuudella ja hurtilla huumorilla. Kieltämättä ainutlaatuinen teatterikatselmus Satakunnan koillisnurkkauksessa sopii karvialaisten tyyliin kuin pläkki."
- Satakunnan Kansa 10.11.2001

 
     
©  Karvian Teatteriyhdistys ry