Palkitut 2010

Willin Kansan yllätysratkaisu - kiertopalkinto jäi jakamatta

Järjestyksessään kymmenes valtakunnallinen tilateatterikatselmus Willi Kansa ratkesi yllättävällä tavalla, kun tuomaristo päätti tällä kertaa jättää voittajan nimeämättä. Tuomariston puheenjohtaja näyttelijä-ohjaaja Ville Härkösen mukaan nähdyt esitykset tarjosivat yleisölle viihdyttävän illan, mutta ne olivat kukin omalla tavallaan keskeneräisiä, ja valmiit hiotut kokonaiset esitykset jäivät tällä kertaa uupumaan. Muut tuomariston jäsenet olivat läänintaiteilija Marja Merisalo ja willi karvialainen Susanna Viitasaari.

Stipendejä koulutukseen

Tuomaristo näki kaikissa ryhmissä kuitenkin erittäin paljon taitoa ja potentiaalia kehittää itseään ja halusi sen perusteella jakaa jokaiselle ryhmälle koulutusstipendejä. Suurimman 300 euron potin sai Teatteri Taikayö Huittisista, joka lämmitti erityisesti visuaalisuudellaan ja ryhmän yhteisöllisyydellä. Ryhmä kokeilee vuodesta toiseen myös rohkeasti uusia erilaisia tapoja teatterintekemiseen. 150 euron stipendillä palkittiin Teatteri T Tuusulasta, Lime potenssiin kaksi Karviasta sekä VAU-teatteri Lievestuoreelta.

Katselmuksen tulevaisuus tulevaisuudessa

Willi Kansa -katselmus uudistuu rakenteeltaan tulevaisuudessa. "Kymmenen toimintavuoden jälkeen tapahtuma ei enää kasva, kehity eikä kiinnosta, jos ei pystytä uudistumaan", totesi Karvian Teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Leena Koivula päätöstilaisuudessa. Tulevaisuudessa katselmus keskittynee erityisesti ryhmien koulutusmahdollisuuksien luomiseen, minkä toteutuksessa yhteistyötä jatketaan Juha Hurmeen kanssa. Jatkosuunnitelmista tiedotetaan tarkemmin alkuvuodesta. "Mutta se on varmaa, että toteutustavasta riippumatta Willi Kansa joka tapauksessa jatkuu, näkyy ja kuuluu vuosittain samana ajankohtana myös tulevaisuudessa", lupasi Leena Koivula.

Lisätietoja:
Timo Pukkila
tuomariston sihteeri
044 2944415
tpukkila(at)gmail.com

>> Aiemmin palkitut

 
     
©  Karvian Teatteriyhdistys ry